Ξύλινα κουφώματα

ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ Dr.DOM | ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Ξύλινες πόρτες

Ξύλινες είσοδοι

Σχεδιάζουμε μαζί σας την κύρια είσοδο των ονείρων σας. Στην Dr.DOM δεν υπάρχουν μοντέλα και όρια. Ανάμεσα στην απεριόριστη συλλογή μας υπάρχει η δική σας, μοναδική ξύλινη είσοδος.

Ξύλινα παράθυρα

Ξύλινα παράθυρα

Τα ξυλινά παράθυρα μας κατασκευάζονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις άνεσης και αισθητικής των σύγχρονων κτιρίων ενώ καλύπτουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις ενεργειακές απαιτήσεις του Κ.ΕΝ.Α.Κ.

Ξύλινα παντζούρια

Ξύλινα παντζούρια

Τα ξύλινα πατζούρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Η Dr.DOM σεβάστηκε την κάθε λεπτομέρεια και εκσυγχρόνησε την παράδοση. Δείτε την σχετική photo gallery.

ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΤΗΣ Dr.DOM

Είναι ασυναγώνιστα. Αυτό δεν το πετύχαμε αυτόματα αλλά ξεπερνώντας τον εαυτό μας με συνεχείς προσπάθειες από το 2001.

Ξύλινα κουφώματα Dr.DOM | για κάθε εφαρμογή

Τα ξύλινα κουφώματα σχεδιασμένα από την Dr.DOM σε συνεργασία με την Kowalscy Brothers, είναι κατασκευασμένα για να καλύπτουν τις Μεσογειακές ιδιαιτερότητες. Προορίζονται για να αντέχουν:

 • στο αλκαλικό περιβάλλον και το ανεμόβροχο της νησιωτικής Ελλάδας,
 • στις μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές των ορεινών περιοχών με χιόνι το Χειμώνα και ζεστό καλοκαίρι.
 • την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες της Κύπρου ή της Μάλτας.

Τα παραπάνω επιτεύχθηκαν μετά από δοκιμές και εξελίξεις, κυρίως σε συνδυασμούς ξύλων και βερνικιών. Η έρευνα όμως επεκτάθηκε και στην τεχνολογία των υλικών φροντίδας. Ο βέλτιστος συνδυασμός αναδείχθηκε στην πράξη έπειτα από πρωτοβουλία της GORI (Denmark).

Έτσι η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την βαφή των ξύλινων κουφωμάτων είναι υδατοδιαλυτό βερνίκι ή λάκα της GORI τα υλικά φροντίδας είναι της GORI TEKNOS.
Η επιλογή της απόχρωσης των βερνικιών γίνεται από τον κατάλογο GORI, ενώ της λάκας από το δειγματολόγιο της διεθνούς τυποποίησης RAL και NCS.

Η μέθοδος βαφής των κουφωμάτων, απαιτεί θάλαμο, με ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας. Απαιτεί επίσης υπερσύγχρονο ρομποτικό εξοπλισμό, προκειμένου να επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια στην ποσότητα των υλικών, αλλά και στον χρόνο μεταξύ των 4 σταδίων.
Τα στάδια αυτά είναι :

 • 1o Στάδιο Εμποτισμός του ξύλου (Gori Impregnation).
 • 2o Στάδιο Δημιουργία βάσης της βαφής (Gori Primer).
 • 3o Στάδιο Βαφή - εμποτισμός με βασικό υλικό, βερνίκι ή λάκα (intermediate treatment)
 • 4o Στάδιο Δημιουργία επιφανειακού στρώματος προστασίας (Τop coat).

Από την ίδια ομάδα ερευνητών αποδείχθηκε εργαστηριακά, ότι η επιφάνεια που πληροί τα κριτήρια εφαρμογής των υλικών βαφής, συναντάται στο Meranti, με σχετική υγρασία ξύλου 12%. Έτσι η βασική ξυλεία που χρησιμοποιείται είναι σύμφωνα με την διεθνή ονομασία το Dark Red Meranti, προέλευσης Μαλαισίας, με πυκνότητα 850-950 kg/m3 πριν την ξήρανση σε κλίβανο. Μετά την κατεργασία της ξήρανσης η μέση πυκνότητα 450+ kg/m3.

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ

Παίρνεις ξύλο και μέταλλο και φτιάχνεις παράθυρο.
Αυτό κάνουν οι τεχνίτες.

ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ.
ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η Dr.DOM.

Με εφόδια την αδιάκοπη έρευνα, την τεχνογνωσία, την αξιοπιστία των υλικών και την προσήλωσή της στην ποιότητα και την διαχρονικότητα, η Dr.DOM συνεχίζει να προτείνει, με κριτήριο τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές, τις καλύτερες λύσεις, χαρίζοντας σε κάθε χώρο αισθητική και λειτουργική αξία.

Σε ένα οργανωμένο εκθεσιακό χώρο, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να ενημερωθούν από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας για όλα τα προϊόντα τελευταίου σχεδιασμού, που φέρνουν την υπογραφή - εγγύηση της Dr.DOM.

Dr.DOM show room για ξύλινα κουφώματαΗ πρώτη ύλη (ξυλεία) είναι πιστοποιημένη από τους διεθνής φορείς, SGS FSC (Forest Stewardship Council), dlh και VFF σχετικά με τα χαρακτηριστικά της, αλλά και την διεθνή νομοθεσία διαχείρισης και προστασίας της αλυσίδας των δασών.

Τα κουφώματα φέρουν την σήμανση CΕ βάσει της οποίας έχουν γίνει εργαστηριακές δοκιμές προκειμένου να μετρηθούν, να πιστοποιηθούν οι επιδόσεις τους και να καταταχθούν στα μεγέθη που αναφέρονται παρακάτω:

 • Αντίσταση σε ανεμοπίεση
 • Αντίσταση σε διείσδυση νερού
 • Ηχομόνωση
 • Συντελεστής θερμοπερατότητας κουφώματος
 • Διαπερατότητα αέρα

Μονάδα Παραγωγής

Κατασκευή ξύλινων κουφωμάτων με βάση τον αρχικό σχεδιασμό παλαιών κτιρίων

Η εταιρία Kowalski Brothers είναι μια οικογενειακή επιχείρηση κατασκευής κουφωμάτων που ιδρύθηκε το 1934 στην πόλη Rawicz στην Πολωνία. Από το 2000, οι εξαγωγές σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες επεκτείνονται συνεχώς. Η Kowalski Brothers απασχολεί πάνω από 100 άρτια καταρτισμένους υπαλλήλους και χρησιμοποιεί σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό. Προσφέρει ξύλινα παράθυρα, εσωτερικές πόρτες και καλύπτει όλες τις ειδικές απαιτήσεις για τα παραπάνω προϊόντα. Το τελευταίο διάστημα αναπτύσει συνεργασία με τεχνίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο (B2B πωλήσεων).

Το κυριότερο μερίδιο των κατασκευαστικών δυνατοτήτων της εταιρίας είναι:

 • Ξύλινα παράθυρα IV 68/78/88/92,
 • Συρόμενα, ανασυρόμενα.
 • Πόρτες Γαλλικές, Φυσούνες, Ασανσέρ και πόρτες Slide.
 • Ξύλινα παράθυρα και πόρτες επενδυμένα με αλουμίνιο .
 • Ξύλινες πόρτες IV 68/78/88.
 • Εσωτερικές Πόρτες μοντέρνες, κλασικές και πόρτες Replica.
 • Εσωτερικά & εξωτερικά περβάζια παραθύρων.
 • Ξύλινες σκάλες.
 • Ρεπλίκες με Artisan-made γυαλιά και Ξυλογλυπτική Artwork.

Τεχνικές προδιαγραφές & υπηρεσίες

Τεχνικές προδιαγραφές εκτός συναγωνισμού

Το τεύχος τεχνικών προδιαγραφών των ξύλινων κουφωμάτων μας καλύπτει πιστοποιήσεις, σχέδια, οδηγίες κ.α.

Συμβουλευτικές υπηρεσίες σχεδιασμού

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες pre-sales, σχεδιασμού και συμβουλευτικής για το κτίσμα σας, ώστε να προετοιμάσουμε το έργο για την επιμέτρηση και παραγγελία των ξύλινων κουφωμάτων.

ΕΠΙΜΕΤΡΗΣΗ – ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

Η τελική επιμέτρηση και η παραγγελία απαιτεί εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό, το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το τεχνικό μας τμήμα μελετά πριν από την κατασκευή όλες τις παραμέτρους που επηρεάζουν την ομαλή διεκπεραίωση κάθε παραγγελίας, από την φάση της προετοιμασίας του κτίσματος έως την οριστική παράδοση του έργου. Για τη διασφάλιση της διαδικασίας αυτής χρησιμοποιούνται τα αντίστοιχα έντυπα.

 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ - ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Μετά το τελευταίο στάδιο της παραγωγής, τα κουφώματα παραμένουν αποθηκευμένα στο εργοστάσιο για χρονικό διάστημα που εξαρτάται από την εποχή, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της σύμφυσης με τα υλικά συσκευασίας. Κατόπιν, συσκευάζονται με μεμβράνη ανά τεμάχιο και τοποθετούνται σε παλέτα δεμένα με τσέρκια. Η παλέτα δομείται περιμετρικά με τάβλες από λευκή ξυλεία. Οι τάβλες εκτός από τις μεταξύ τους συνδέσεις βιδώνονται και επί των κουφωμάτων (στο σόκορο της κάσας), ώστε να δημιουργηθεί ένα συμπαγές σύνολο. Οι διαστάσεις και το βάρος των παλετών είναι συμβατά με τα μέσα μεταφοράς (φορτηγά, πλοία), τόσο σε διεθνές όσο και σε τοπικό επίπεδο.

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Η τοποθέτηση απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό. Το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού που απαρτίζει το τεχνικό τμήμα πειθαρχεί σε συγκεκριμένες οδηγίες που αφορούν την μεταφορά, την συναρμολόγηση και εγκατάσταση των προϊόντων, στο κτίσμα. Παράλληλα μετά από δοκιμές στην πράξη έχουν επιλεγεί τα υλικά στερέωσης και σφράγισης των ξύλινων κουφωμάτων, που ανταποκρίνονται στις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας. Τα υλικά αυτά είναι συμβατά με τις περισσότερες εφαρμοσμένες μεθόδους δόμησης, των διαφόρων περιοχών της χώρας.

 

Κάντε την πρώτη επαφή
Καλέστε μας σήμερα

τηλ. 210 61 80 814

Επισκεφθείτε το πιο μελετημένο showroom ξύλινων κουφωμάτων, με πληθώρα σε τύπους, σχέδια, χρώματα και διαστάσεις. Δείτε λύσεις που καλύπτουν τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες και ελάτε σε επαφή με το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας.

Στοιχεία επικοινωνίας

Άλλα προϊόντα & έξυπνες λύσεις

Εξοικονομήστε χρήματα με τις αισθητικά και λειτουργικά άρτιες έξυπνες λύσεις που σας προτείνουμε.

 • Συνδυάστε παράθυρα (υαλοστάσια) PVC με ξύλινα πατζούρια
 • Επωφεληθείτε από τα κορυφαία συστήματα αλουμινίου SCHUKO
 • Εγκαταστήστε έξυπνα αντικωνωπικά συστήματα (σίτες) για ασφαλή λειτουργία και αντοχή ακόμη και σε δυνατό άνεμο
 • Αυτοματοποιήστε τη λειτουργία των κουφωμάτων με ρολά, μοτέρ και μηχανισμούς
 • Δείτε την τεχνογνωσία μας σε ειδικές κατασκευές
 • Επιλέξτε εσωτερικές ξύλινες πόρτες από την τεράστια ποικιλία μας

Συνδυάστε τα ξύλινα κουφώματα μας με μια πλειάδα από έξυπνες λύσεις, προϊόντα και μηχανισμούς. Εξοικονομήστε χρήματα διατηρώντας παράλληλα τον παραδοσιακό χαρακτήρα του έργου σας, ακόμα και στο πιο αυστηρά προστατευμένο τοπίο

Συνδυασμός υαλοστασίου pvc με ξύλινο παντζούριΥαλοστάσιο pvc KOMMERLING με ξύλινο πατζούρι

Ο συνδυασμός των υαλοστασίων pvc με ξύλινα πατζούρια αποδίδει την βέλτιστη οικονομική λύση. Η αυξημένη θερμομόνωση του 4-θαλαμικού KOMMERLING υπερκαλύπτει τις ενεργειακές απαιτήσεις. Παράλληλα η πληθώρα των χρωμάτων και των σχεδίων του ξύλινου πατζουριού εξωτερικά, διατηρεί τον παραδοσιακό χαρακτήρα, ακόμα και στο πιό αυστηρά προστατευμένο τοπίο.
Μια διαχρονική πρόκληση αισθητικής είναι τα συστήματα συνθετικών κουφωμάτων Kommerling. Το κύρος αυτής της κορυφαίας Γερμανικής εταιρίας σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και το επίπεδο παραγωγής την τοποθετούν στην πρώτη θέση στο χώρο του προφίλ PVC.

Κορυφαία συστήματα αλουμινιου SchücoΚορυφαία συστήματα αλουμινιου Schüco

Και στις σύγχρονες κατασκευές η Dr.DOM προσφέρει την βέλτιστη λύση. Η συνεργασία με την κορυφαία Schüco συμπληρώνει την λίστα των ενεργειακών υαλοστασίων με τα κορυφαία κουφώματα αλουμινίου Schüco.

Μέγιστη διαφάνεια και διαπερατότητα φωτός, χάρη σε όψη μόλις 30mm, στο κεντρικό τμήμα και στο κρυφό εξωτερικό πλαίσιοΜέγιστη διαφάνεια και διαπερατότητα φωτός, χάρη σε όψη μόλις 30mm, στο κεντρικό τμήμα και στο κρυφό εξωτερικό πλαίσιο

Ο σχεδιασμός του συστήματος πόρτας Schuco ASS 77 PD διακρίνεται για τη μινιμαλιστική όψη των προφίλ στο κέντρο του και το εξωτερικό του πλαίσιο, το οποίο «κρύβεται» κάτω από το προσάρτημα που ενσωματώνει την κατασκευή στη δομή του κτιρίου.

Αντικωνωπικά συστήματα (σίτες)Αντικωνωπικά συστήματα (σίτες)

Η Dr.DOM επιλέγει τα πιο έξυπνα αντικωνωπικά συστήματα για ασφαλή λειτουργία και αντοχή ακόμη και σε δυνατό άνεμο. Τα αθέατα υλικά εκπληρώνουν τον σκοπό τους και δεν μειώνουν την οπτική άνεση.
Σε συνεργασία με τους οίκους κατασκευής, η Dr.DOM έχει προσαρμόσει τις σίτες σε ειδικές ξύλινες υποδοχές. Με αυτό τον τρόπο ο χαρακτήρας του ξύλινου κουφώματος μένει αναλλοίωτος. Σε αυτό συμβάλει και η δυνατότητα βαφής των σιτών σε αποχρώσεις όμοιες με των κουφωμάτων. Συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας CE για αντίσταση σε ανεμοπίεση και μηχανική ανθεκτικότητα.

Ρολά & μοτέρΡολά, μοτέρ & μηχανισμοί

Ρολό: ένα δομικό στοιχείο, με ρίζες που φθάνουν βαθιά στις καταξιωμένες κατασκευές του παρελθόντος, αλλά και με λαμπρό μέλλον.
Τα ρολά συνδυάζονται άριστα με τα ξύλινα κουφώματα. Η επιλογή τους αντί των παντζουριών, παρουσιάζει πλεονεκτήματα κυρίως στις αστικές περιοχές. Τα πλεονεκτήματα τους είναι η πιστοποιημένη ποιότητα κατασκευής, η άνεση και η λειτουργικότητα.

Ειδικές κατασκευέςEμπιστευθείτε την τεχνογνωσία της Dr.DOM στις ειδικές κατασκευές

και δείτε το όνειρό σας να γίνεται πραγματικότητα.

Τόσο το ξύλο ως υλικό όσο και τα μηχανήματα επεξεργασίας του, προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες κατασκευής. Οι ειδικές κατασκευές είναι ένας ακόμη τομέας όπου τα ξύλινα κουφώματα υπερέχουν.

Εσωτερικές πόρτεςΕπιλέξτε από την τεράστια συλλογή μας σε ξύλινες εσωτερικές πόρτες

Οι ξύλινες εσωτερικές πόρτες δημιουργούνται με τον παραδοσιακό τρόπο κατασκευής σε συνδυασμό με την ακρίβεια της Γερμανικής τεχνολογίας. Κατασκευασμένες από αντικολητά ξύλα επενδεδυμένες με ευγενείς καπλαμάδες βαμμένους με βερνίκι 10 αποχρώσεων ξύλου.