Αντικωνωπικά συστήματα (σίτες)

Η Dr.DOM επιλέγει τα πιο έξυπνα αντικωνωπικά συστήματα για ασφαλή λειτουργία και αντοχή ακόμη και σε δυνατό άνεμο.
Τα αθέατα υλικά εκπληρώνουν τον σκοπό τους και δεν μειώνουν την οπτική άνεση.

Σε συνεργασία με τους οίκους κατασκευής, η Dr.DOM έχει προσαρμόσει τις σίτες σε ειδικές ξύλινες υποδοχές. Με αυτό τον τρόπο ο χαρακτήρας του ξύλινου κουφώματος μένει αναλλοίωτος. Σε αυτό συμβάλει και η δυνατότητα βαφής των σιτών σε αποχρώσεις όμοιες με των κουφωμάτων. Συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας CE για αντίσταση σε ανεμοπίεση και μηχανική ανθεκτικότητα.

Σίτες για τα παράθυρα

Η σίτα που επιλέγεται συχνότερα είναι το ρολό κάθετης κίνησης. Λειτουργεί χειροκίνητα και η επαναφορά της γίνεται με ελατήριο. Αποτελείται από κουτί αλουμινίου 41mm, πανί fiberglass χρώματος γκρί. Οδηγούς αλουμινίου με αντιανεμικό βουρτσάκι. Χερούλι εξωτερικά, ρεγουλατόρο & κορδόνι χειρισμού εσωτερικά.

Σίτες για τις πόρτες

Η σίτα οριζόντιας κίνησης τύπου plisse αποτελεί κατά κύριο λόγο επίλογη για τις μπαλκονόπορτες.

Η σίτα Roller μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο προηγμένη σήτα οριζόντιας κίνησης. Επιτυγχάνει ακριβή κίνηση του συστήματος, πολύ εύκολη και αθόρυβη κύλιση ενώ παράλληλα η έλλειψη κάτω οδηγού κάνει το πέρασμα ανεμπόδιστο. Η ύπαρξη αντιανεμικού άξονα σταθεροποιεί το πανί, κρατώντας το μόνιμα τεντωμένο, δίνοντας έτσι ένα προϊόν με υψηλή αντοχή στην ανεμοπίεση και απεριόριστη ορατότητα.

Επιπλέον χαρακτηριστικά του προϊόντος είναι η ύπαρξη ειδικού ελατηρίου επαναφοράς που συμβάλλει στην ομαλή επαναφορά της σίτας, το εύκολο κούμπωμα και ξεκούμπωμα σε περίπτωση που κάποιος θα θελήσει να την αποθηκεύσει.

Ηλεκτροκίνητες σίτες

Η ηλεκτροκίνητη κάθετης κίνησης σίτα χρησιμοποιείται συνήθως σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες μεγάλων διαστάσεων. Χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη ειδικού φερμουάρ (σύστημα Zip) στις άκρες του πανιού για πλήρη συγκράτηση στους ειδικά σχεδιασμένους οδηγούς και απεριόριστη ορατότητα και αντοχή σε ισχυρούς ανέμους.
Συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας CE για αντίσταση σε ανεμοπίεση και μηχανική ανθεκτικότητα. Συμμορφώνεται επίσης στην Οδηγία Χαμηλής Τάσης και
στην Οδηγία Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας.

Όλες οι σίτες κατασκευάζονται με πανί από πολυπροπυλένιο μαύρου χρώματος ή εναλλακτικά γκρι.