Εξοικονόμηση ενέργειας

Dr.DOM εξοικονομιση ενεργειαςΣημαντικό ρόλο, στην μείωση των απωλειών και την εξοικονόμηση ενέργειας ενός κτιρίου, έχουν τα εξωτερικά κουφώματα. Τόσο το υλικό κατασκευής τους (ξύλο, pvc, αλουμίνιο) όσο και οι υαλοπίνακες που τα εξοπλίζουν, χαρακτηρίζονται από τους συντελεστές θερμοπερατότητας Uf (frame) και Ug (glass) αντίστοιχα.

Έτσι προκύπτει ο συνολικός συντελεστής του κουφώματος Uw (window) σε w/m2k.

Χαμηλός συντελεστής Uw = ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η χρήση των ξύλινων κουφωμάτων μας μειώνει τις απώλειες ενέργειας της κατοικίας ή του κτιρίου, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη πτώση του κόστους σε λίτρα καυσίμου ή Kw.h.

Αυτό επιτυγχάνεται με 3 τρόπους:

  • ΠΡΟΦΙΛ. Το προφίλ κατασκευής των ξύλινων κουφωμάτων
    έχουν τον χαμηλότερο συντελεστή Uf.
  • ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ. Λαμβάνοντας υπ'όψη ότι η μεγαλύτερη επιφάνεια των κουφωμάτων είναι τα κρύσταλλα, η Dr. DOM έχει εδώ και έτη ξεπεράσει την τεχνολογία των διπλών υαλοπινάκων χρησιμοποιώντας υαλοπίνακες μαλακής επίστρωσης. Η χρήση τους επιτυγχάνει 50% χαμηλότερο συντελεστή Ug. Οι διπλοί υαλοπίνακες μαλακής επίστρωσης, προσφέρονται στα ξύλινα παράθυρα ως standard στον εξοπλισμό τους.
  • ΣΦΡΑΓΙΣΗ. Όλα τα συστήματα κουφωμάτων της Dr.DOM εξοπλίζονται με περιμετρικούς μηχανισμούς κλεισίματος, που σε συνδυασμό με τα λάστιχα στεγάνωσης δεν επιτρέπουν απώλειες θερμότητας από μεταφορά αέρα, χαμηλώνοντας τον συντελεστή του κουφώματος Uw σε βέλτιστες τιμές.