Ενεργειακό Πιστοποιητικό

Dr.DOM ενεργειακο πιστοποιητικοΗ έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για τις νέες οικοδομές είναι πλέον υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τα παλαιά κτίρια άνω των 1.000 τ.μ. που ανακαινίζονται ριζικά, καθώς και για τα ακίνητα άνω των 50 τ.μ. που πωλούνται ή ενοικιάζονται.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων που έχει ήδη εφαρμοστεί από τον Απρίλιο 2010 η έκδοση για το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης είναι υποχρεωτική στις εξής περιπτώσεις:

  1. Σε κάθε νέα οικοδομική άδεια. Συγκεκριμένα, απαιτείται ειδική μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας. Η ευθύνη της μελέτης εντάσσεται στις υποχρεώσεις των μηχανικών.
  2. Στις ριζικές ανακαινίσεις κτιρίων άνω των 1.000 τ.μ. Ως «ριζική ανακαίνιση» θεωρείται αυτή, το κόστος της οποίας ξεπερνά το 25% της συνολικής αξίας του κτιρίου, χωρίς βεβαίως, να συμπεριλαμβάνεται το οικόπεδο.
  3. Σε κάθε πώληση ή ενοικίαση ακινήτου άνω των 50 τ.μ. Οι ειδικοί επιθεωρητές διενεργούν αυτοψία και εκδίδουν την «πράσινη ταυτότητα», που αναφέρει τι ενέργεια καταναλώνει το ακίνητο και τι εργασίες πρέπει να γίνουν για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.

Δείτε πως με τα ξύλινα κουφώματα της Dr.DOM, που πληρούν τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές και διεθνείς τεχνικές προδιαγραφές, εξοικονομείτε ενέργεια και χρήμα περισσότερο από ποτέ.

Για περισσότερες πληροφορίες και αρχικές κατευθύνσεις, τα στελέχη της Dr.DOM, θα σας ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις.