Τύποι Δαπέδων για Ιδανική Ανακαίνιση Σπιτιού

anakainisispitiou_1

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανακαίνιση σπιτιού είναι η σωστή επιλογή δαπέδου σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε χώρου που θέλουμε να ανακαινίσουμε! Οι επιλογές όσον αφορά  το υλικό που θα προτιμήσουμε σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας είναι πολλές και άμεσα συνδεδεμένες με τις απαιτήσεις μας. Αρχικά λοιπόν πρέπει να αποφασίσουμε αν ενδιαφερόμαστε ή όχι για μια οικολογική λύση ανακαίνισης δαπέδου, δηλαδή αν θέλουμε να γνωρίζουμε πόσο υγιεινό ή πόσο οικονομικό ενεργειακά είναι ένα υλικό που βρίσκεται ανάμεσά μας καθημερινά. Στην περίπτωση που η φωνή της οικολογικής μας συνείδησης δεν είναι τόσο δυνατή, αρκεί να μας αρέσει κάτι και σε συνδυασμό με το κόστος του  μπορούμε πιο εύκολα να επιλέξουμε τις επιφάνειες για το δάπεδο μας.

 

Ξύλινο Δάπεδο Σπιτιού

Είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Φυσικό και ζωντανό υλικό που δίνει αντίστοιχο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια μιας ιδανικής ανακαίνισης. Απορροφά την υγρασία χαρίζοντας υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης, ενώ η επεξεργασία που έχει υποστεί καθώς και οι βαφές το προστατεύουν στο πέρασμα του χρόνου. Η εν λόγω επεξεργασία, ώστε να φτάσει στην τελική του μορφή, είναι πολύ μικρή και ανάλογα με την προέλευση, τη διαδικασία παραγωγής και τον τύπο επεξεργασίας του, μπορεί να χαρακτηριστεί οικολογικό. Πολύ καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση προσφέρει το μασίφ ξύλο. Αν θέλουμε ένα ξύλινο δάπεδο που να δείχνει ταλαιπωρημένο, πεπαλαιωμένο για ένα πιο παραδοσιακό αποτέλεσμα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχει ήδη υποστεί επεξεργασία στην επιφάνειά του. Προσοχή λοιπόν στις διάφορες τοξικές ουσίες με τις οποίες πιθανώς έχει εμποτιστεί! Τοποθετείται , καθαρίζεται εύκολα και θέλει προστασία από τον ήλιο και α γδαρσίματα κατά τη μετακίνηση των επίπλων!!

anakainisispitiou_1

 

Δάπεδο Σπιτιού Laminate

Το δάπεδο  laminate  είναι η ιδανική λύση για την ανακαίνιση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου. Θυμίζει ξύλινο πάτωμα στην όψη, με τη διαφορά ότι γυαλίζει περισσότερο. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην τριβή, στα χτυπήματα, δεν απορροφά λεκέδες, καθαρίζεται εύκολα και τα χρώματα του δεν αλλοιώνονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι σανίδες είναι ειδικά διαμορφωμένες για να κουμπώνουν μεταξύ τους δίνοντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Συναρμολογούνται εύκολα και γρήγορα πάνω σε οποιοδήποτε δάπεδο χωρίς να απαιτείται η χρήση κόλλας. Η τοποθέτηση διαρκεί μερικές ώρες. Είναι ευαίσθητα στην υγρασία και πρέπει να σφουγγαρίζονται προσεκτικά!

anakainisispitiou_2

 

 

Δάπεδο Σπιτιού από Μάρμαρο

Το μάρμαρο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν υλικό που προσδίδει πολυτέλεια σε έναν χώρο λόγω της στιλπνής του επιφάνειάς. Είναι ανθεκτικό στην  υγρασία και στις παραμορφώσεις  άρα και στο χρόνο! Οι φθορές του αντιμετωπίζονται με τρίψιμο και  γυάλισμα. Η τοποθέτησή θέλει χρόνο, κοστίζει περισσότερο και δεν είναι τόσο φιλικό με το περιβάλλον αν σκεφτούμε πόσο επιβαρύνεται ο χώρος που ζούμε από την εξόρυξη του μαρμάρου, από τα απόβλητα της επεξεργασίας του και από την ενέργεια που χρειάζεται για το γυάλισμα. Επιδιώκοντας μια πρωτότυπη ανακαίνιση και ανάλογα με το γούστο και το στυλ του καθενός η χρήση αυτού του υλικού σε συγκεκριμένα σημεία  και σε μικρές επιφάνειες μπορεί να έχει μοναδικά αποτελέσματα!

anakainisispitiou_3

 

Δάπεδο Σπιτιού με Πλακάκια

Διατίθενται σε πολλά χρώματα, σχέδια, ποιότητες και υφές, είναι εύκολα στο καθάρισμα και ανθεκτικά. Ανώτερης ποιότητας θεωρούνται τα πορσελάνινα από ό,τι τα κεραμικά. Στην αγορά υπάρχουν πολλές νέες ποικιλίες πλακιδίων που θυμίζουν ξύλο, γρανίτη, τερακότα κ.ά. Η τοποθέτησή τους γίνεται εύκολα και γρήγορα αλλά για να αποφύγετε τις καθυστερήσεις  φροντίστε να πάρετε και μερικά παραπάνω, γιατί ίσως σπάσουν κάποια κατά την τοποθέτηση. Ιδιαίτερη προσοχή στο καθάρισμα θέλουν τα πλακάκια στο μπάνιο και στην κουζίνα διότι πιάνουν μύκητες στους αρμούς.

anakainisispitiou_4

 

Δάπεδο Σπιτιού Linoleum

Το linoleum είναι μία ακόμη επιλογή, ένα οικολογικό και σύγχρονο δάπεδο, το οποίο συνδυάζει την ποιότητα με την αντοχή. Ιδανικό  για κάθε εσωτερικό χώρο σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Η σύνθεσή του από φυσικά υλικά (λινέλαιο , φελλό και ξύλο) το καθιστά ως το απόλυτο φυσικό και οικολογικό δάπεδο. Επομένως ενδείκνυται για όσους θα προτιμήσουν μια πιο οικολογική ανακαίνιση δαπέδου!

anakainisispitiou_5