Ξύλινα πατζούρια

Τα ξύλινα παντζούρια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής αρχιτεκτονικής. Στα προϊόντα μας, σεβαστήκαμε τη λεπτομέρεια και εκσυγχρόνισαμε την παράδοση.

Τα προφίλ της κάσας που χρησιμοποιούνται είναι από ξύλο διατομής  50Χ40-240mm. Η κάσα του παντζουριού είναι ανεξάρτητη από την κάσα του υαλοστασίου. Μπορεί να συνδυαστεί  με ξύλινη κάλυψη της τοιχοποιίας και την υποδοχή της σήτας. Η κάσα του παντζουριού προμοντάρεται στο εργοστάσιο, με διαμορφωμένους συνδέσμους και βίδες. Κατόπιν αποσυναρμολογείται για λόγους μεταφοράς και μοντάρεται στο έργο.

Στην περίπτωση παραδοσιακού τετράφυλλου παντζουριού, το προφίλ της κάσας που χρησιμοποιείται είναι από τρικολητό ξύλο διατομής  79Χ68mm.

Τα προφίλ του φύλλου που χρησιμοποιούνται είναι από ξύλο διατομής  45Χ80mm. Το πλαίσιο του φύλλου μπορεί να γεμίσει με περσίδες από μεράντι διατομής 10Χ50mm .

Μπορεί επίσης να γεμίσει με περσίδες διατομής 12Χ80-90mm ή ταμπλά πάχους 50mm  από κόντρα πλακέ οκουμέ .

Στις παραπάνω κάσες προσαρμόζονται και φύλλα παντζουριών από κόντρα πλακέ οκουμέ μεγάλης αντοχής, με χαρακτά  σχέδια όπως ταμπλαδωτό ή ραμποτέ κ.α.

Στην περίπτωση παραδοσιακού τετράφυλλου πατζουριού, το προφίλ του φύλλου που χρησιμοποιήται είναι από αντικολητό ξύλο διατομής  36Χ46-56mm.

Μηχανισμοί πατζουριών

Οι μηχανισμοί που εξοπλίζουν τα ξύλινα πατζούρια είναι της ROTO FENTRO (δείτε τους μηχανισμούς) . Αποτελούνται από τα μάσκουλα μέγιστης έκτασης 19mm, τις πατζουρόβεργες με κλείστρο και τα ανεμοστηρήγματα διαφόρων τύπων.

Οι μηχανισμοί βάφονται ηλεκτροστατικά  στα χρώματα μαύρο ματ, γκρι, και λευκό ενώ έχουν εξαιρετική αντοχή στην διάβρωση. Σε αυτό συμβάλουν η απόλυτη επικάλυψη όλων των επί μέρους τμημάτων, η πλήρης  επιψευδαργύρωση όλων των τμημάτων σε πρώτο στάδιο, η ηλεκτροστατική βαφή πούδρας στο επόμενο στάδιο.

Το κάθε επί μέρους τμήμα βάφεται μεμονωμένα, ώστε να μην  υπάρχουν άβαφα τμήματα ακόμη και αν εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ρύθμισης. Υπάρχει δυνατότητα βαφής σε όλα τα χρώματα  RAL.

Όλες οι βίδες είναι από ανοξείδωτο χάλυβα και όλες οι ρυθμίσεις γίνονται με ALLEN  4 mm .

Στις παραδοσιακές διατομές χρησιμοποιούνται Γαλλικού τύπου, ορειχάλκινοι μεντεσέδες της METALLOR. Οι μεντεσέδες  επινικελώνονται στις αποχρώσεις νίκελ ματ, χρυσό και οξυντέ.

Προαιρετικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν ρυθμιζόμενα μάσκουλα πατζουρόμεργες, κλείστρα και  μεντεσέδες από ανοξείδωτα χάλυβα, της DIDIEFFE, με επιπλέον προστασία με πολυουρεθανική βαφή 70-100μm διάφανη ή RAL.

 

Δυνατότητες Κατασκευής

Τα παντζούρια προσφέρονται σε όλους τους τύπους κατασκευής όπως

  • μονόφυλλα,
  • δίφυλλα,
  • τρίφυλλα,
  • τετράφυλλα,
  • συρόμενα εντός και εκτός τοίχου,
  • αναδιπλούμενα
    καθώς επίσης και καμάρες.

 

Ξύλινα εσωτερικά σκιάδια

Τα υαλοστάσια έχουν τη δυνατότητα να εξοπλιστούν με ξύλινα εσωτερικά σκιάδια. Το πλαίσιο του φύλλου του σκιαδίου είναι από ξύλο διατομής 20Χ60mm. Το πλαίσιο του φύλλου μπορεί να γεμίσει  με ταμπλά από κόντρα πλακέ οκουμέ επίπεδο ή με σχέδιο.

Τα σκιάδια ανοίγουν με μπρούτζινους ρυθμιζόμενους 3D μεντεσέδες Φ14mm.